BLOG

joshua redman
JOSHUA REDMAN ÉS A REIS-DEMUTH-WILTGEN TRIO
Joshua Redman, mióta 1991-ben megnyerte a Thelonious Monk Nemzetközi Jazz Szaxofon versenyt, az egyik legfontosabb szereplője a nemzetközi jazz színtérnek.
dave holland
DAVE HOLLAND: A JAZZ LEGENDA, AKINEK MILES DAVIS MELLETT INDULT A KARRIERJE
Fiatalon került Miles Davis szárnyai alá, aki először Londonban hallotta az akkor otthon már sikereket elért huszonéves jazz bőgőst. INTERJÚ
MADELEINE PEYROUX: A VILÁGHÍRŰ ÉNEKESNŐ, AKI NEM AKAR SZTÁR LENNI
Madeleine Peyroux pályafutására kedvenc színésze, Groucho Marx bon mot-ja érvényes: „Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának.”
MACY GRAY: A SOKOLDALÚ CSILLAG
Natalie Renee McIntyre avagy, ahogy a világ 1999 óta művésznevén ismeri, Macy Gray egyedülálló hangú Grammy-díjas énekesnő, producer, filmszínész, aki már az első albumával világhírre tett szert. Holott…
BEN WILLIAMS: BŐGŐS A CAPITOLIUMBÓL
Ben Williams életét a véletlenek, a tehetség és a szorgalom jellemzik és az a vitathatatlan tény, hogy a harminc esztendős zenész a kortárs jazz egyik legjobb zeneszerzője és bőgőse.
BRIAN BLADE: A DOBOS, AKI MEGVALÓSÍTJA GYEREKKORI ÁLMAIT
Brian Blade, a Chick Corea Trio dobosa és legfiatalabb tagja gyerekkorában Chick Corea lemezeket hallgatott. Majd a könnyűzene szinte minden irányzatát kipróbálta.
A JAZZ FŐVÁROSA 2017-BEN: HAVANA!
Havanában rendezik meg az International Jazz Day központi gáláját, amelyet live stream formájában mindenhol a világon nyomon követhetnek az érdeklődők.
EDDIE GOMEZ: A RENESZÁNSZ NAGYBŐGŐS
A puerto ricoi bevándorlók gyermeke, Eddie Gomez, Chick Corea az egyik legrégebbi barátja és zenésztársa, tizenéves koruk óta ismerik egymást.
CHICK COREA: MEGINT AKUSZTIKUS, MEGINT TRIÓ, MÉGIS MÁS
Chick Coreával valószínűleg minden jazz rajongónak van egy „személyes” története. Egy album, vagy egy koncertélmény, amire emlékezve mindig visszatér a mosoly az arcra.
DANIEL MELINGO: AKINEK MÉG A HANGJA IS TÁNCOL
Van a tangóban egy hangszer, ami nincs. Sok más latin tánczenében ott van, a tangóból kimaradt.
Ron Carter
RON CARTER: A STÍLUSOS JAZZ ZENÉSZ
Vajon, ha Duke Ellington zenekara kerek nyakú, rövid ujjú pólóban játszott volna az ötvenes években, másképp szólt volna a Caravan, a Satin Doll, vagy bármelyik klasszikus?
RICHARD GALLIANO: UTAZÁS A VÉGTELENBE
Akkor most kicsit képzeljük el a 80-as ével Párizsát. A Szajna partján valahol egy harmonikás musette-et játszik, esetleg egy sanzont is énekel is hozzá.
DANIEL MELINGO: A „TANGÓS” HANG
Daniel Melingo valószínűleg egy pohár vizet is olyan hangon kér, hogy arról az embernek azonnal egy félhomályos Buenos Aires-i utca jut eszébe, amin éppen négy tangózó láb karcolja a macskaköveket.