AKTUÁLIS KONCERTEK

BLC 5TET
BRECKER – LIEBMAN – COPLAND

Igazi all-star quintet, amely tagjai nem szorulnak egyenkénti bemutatásra, hiszen mindannyian 40-50 éve folyamatosan meghatározó egyéniségei a jazz nemzetközi színterének. Az öt barát, Randy Brecker, David Liebman, Marc Copland, Drew Gress és Joey Baron valami egész újat hoz a színpadra.

Időpont: 2019. október 15. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

CROSS CURRENTS TRIO

Új jelentést ad Dave Holland, Zakir Hussain és Chris Potter közös játéka a virtuozitásnak. Egyszerre káprázatos és nagyvonalú a három zenész együttműködése a színpadon. Ennek a zenei párbeszédnek a Cross Currents projekt teremt keretet, amelyben a hagyományos indiai zene és a nyugati jazz találkozik.

Időpont: 2019. október 29. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

THE WOOTEN BROTHERS

A világ egyik – ha nem „a” – legjobb basszusgitárosa, a hangszerét elképesztő lazasággal kezelő, új játéktechnikákat kitaláló, ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten hosszú évek után ismét a testvéreivel tér vissza Budapestre.

Időpont: 2019. november 10. 20.00

Helyszín: Akvárium Klub

JEGYVÁSÁRLÁS

LIZZ WRIGHT

Lizz Wright pályája elején a neo-soul új csillagaként tűnt fel, ma már generációjának legelismertebb jazz énekesnőjeként és zeneszerzőjeként tisztelik. A kortárs jazz egyik legjobb énekesnője újra Budapesten Grace című albumának dalaival.

Időpont: 2019. november 11. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

BEN WILLIAMS AND THE SOUND EFFECT

A fiatal jazzgeneráció egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, a Washington D.C.-ben született Ben Williams saját együttesével, melyben vele egyívású, élvonalbeli amerikai sztárjelöltek szerepelnek a nagysikerű 2017-es bemutatkozó koncert után visszatér Budapestre.

Időpont: 2019. december 2. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

CRISTINA BRANCO

Cristina Branco ahhoz a portugál énekesgenerációhoz tartozik, amelynek tagjai újra felfedezték és egyúttal újraértelmezték a tradicionális fado dalokat. A jelenkori fado zene legismertebb követe a világban. 22 évvel ezelőtti amszterdami bemutatkozása után és 15 albummal a háta mögött a portugál Cristina Branco 2018-ban kiadta Branco című új, tizenhatodik lemezét. A bársonyos hangú Branco azt mondja, sosem érezte még magát ennyire közel a fado műfajához.

Időpont: 2019. december 10. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

VÁRÓTEREM – CSEH TAMÁS EST

Tíz évvel ezelőtt, 2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki generációk számára nyújtott meghatározó élményt. A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy újragondolt, színházi környezetbe helyezett nagyszabású műsorral.

Időpont: 2020. február 21. 17.00 és 20.30

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

JEGYVÁSÁRLÁS