AKTUÁLIS KONCERTEK

GWILYM SIMCOCK SOLO PIANO

Gwilym Simcock az európai színtér egyik legtehetségesebb zongoraművésze és fantáziadús zeneszerzője, aki legutóbb Pat Metheny zenekarával járt Budapesten. A jazzvilág krémjével turnézott, így játszott Bobby McFerrin, Dave Holland, Kenny Wheeler, Lee Konitz, Bob Mintzer és Nigel Kennedy zenekarában is. Jelenleg Pat Methenyvel turnézik.

Időpont: 2019. március 25. 20.00

Helyszín: Budapest Music Center

JEGYVÁSÁRLÁS

KENNY GARRETT QUINTET

Kenny Garrett vitathatatlanul a világ egyik legjobb szaxofonosa. Az igen sajátos hangszínnel, stílussal rendelkező amerikai zenész a jazz talán legnagyobb hatású alakja Miles Davis zenekarában, a “Mester” mellett vált igazi világsztárrá. Legendás felelgetős együtt játékuk, Garrett lenyűgöző, erőteljes szólói már most a jazz-történet legjobb, maradandó pillanatai közé tartoznak.

Időpont: 2019. március 29. 19.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

PATRICIA BARBER TRIO

A kortárs jazz egyik poétikus különutas énekesnője Patricia Barber, aki lenyűgöző előadóként és briliáns komponistaként egyaránt kitüntetett figyelmet vívott ki magának. A melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal párosító művész fellépései és új lemezei világszerte eseményszámba mennek.

Időpont: 2019. március 30. 19.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

AGUAS TRIO: Sosa, Cañizares, Ovalles

A két kubai zenész, a zongorista Omar Sosa és hegedűs-énekes Yilian Cañizares találkozásából egy csodálatos és nagyon személyes album született Aguas címmel. A budapesti lemezbemutatón a duóhoz csatlakozik a kiváló venezuelai ritmushangszeres, Gustavo Ovalles.

Időpont: 2019. március 31. 19.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

JOHN MCLAUGHLIN & THE 4TH DIMENSION

John McLaughlin, a gitár egyik legnagyobb mestere újra Budapestre érkezik 4th Dimension nevű zenekarával, amelyet az egyik legjobb fúziós együttesnek tartanak a világon. A zenekar többi tagja is világhírű mestere a zenének: Étienne Mbappé basszusgitáros, Ranjit Barot dobos és Gary Husband billentyűs.

Időpont: 2019. április 20. 20.00

Helyszín: MoMSport

JEGYVÁSÁRLÁS

LINDA MAY HAN OH

Linda May Han Oh-t fiatal kora ellenére már a világ legjobb bőgősei között tartják számon, évek óta Pat Metheny állandó társa a színpadon. A kortárs jazz legnagyobbjaival is zenélt már, olyanokkal mint Joe Lovano, Vijay Iyer, Dave Douglas, Kenny Barron, Geri Allen, Terri Lyne Carrington, Obed Calvaire és Ambrose Akinmusire.

Időpont: 2019. április 25. 20.00

Helyszín: Budapest Music Center

JEGYVÁSÁRLÁS

JAMIE WINCHESTER: EGY SZÁL GITÁR

Jamie Winchester az az ír srác, aki a Budapesten vált kamaszból elismert zenésszé. Aki évente már csak egy-két alkalommal koncertezik Budapesten. Legutóbb 2017 őszén a Get Closer Acoustic sorozat keretében adott hasonló koncertet, melyet a közönség dupla teltházzal jutalmazott.

Időpont: 2019. április 29. 20.00

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

AL DI MEOLA OPUS TOUR 2019

Al Di Meola ismét Budapesten, a Grammy-díjas, világszerte ismert gitárművész Opus című albumával érkezik 2019-ben Budapestre. A legendás gitáros elmúlt évtizedekben olyanokkal dolgozott együtt, mint Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, John McLaughlin, Stanley Clarke, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Herbie Hancock.

Időpont: 2019. május 11. és május 12.

Helyszín: MoMKult

JEGYVÁSÁRLÁS

MARC RIBOT

Tom Waits gitárosa, Marc Ribot 2019-ben szóló projektjével érkezik Budapestre! Ribot az elmúlt évtizedekben olyanokkal zenélt együtt, mint Jack McDuff, Wilson Pickett, Chuck Berry, Robert Plant, Elvis Costello, John Mellencamp, Diana Krall, Marianne Faithful, Laurie Anderson, McCoy Tyner, a Medeski, Martin & Wood, James Carter, Allen Ginsburg, Madeleine Peyroux vagy az utóbbi időkben Norah Jones, Jeff Bridges és Elton John.

Időpont: 2019. május 17. 19.00

Helyszín: Budapest Music Center

JEGYVÁSÁRLÁS

OMARA PORTUONDO: THE LAST KISS

Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club™ dívája Budapesten! A Last Kiss turné egy igazán intim Omara Portundo fellépés sorozat lesz. Nincs a színpadon nagyzenekar, nincs trombon, trombita vagy szaxofon. Csak a zongora, a basszus, a dobok és az ütőhangszerek teremtik meg a bensőséges légkört. A virtuóz zongorista Roberto Fonseca kiséri. A koncert bemutatja Portundo fél évszázadnál hosszabb pályafutását a revük buja, mámoros világától a Cuarteto las d’Aida dalain és a Buena Vista Social Club legendáján át az azt követő mágikus szólókarrierig. Omara Portundo neve immár a cubania szinonimája.

Időpont: 2019. május 18. és május 19. 20.00

Helyszín: MoMSport

JEGYVÁSÁRLÁS

CHINESE MAN LIVE FEAT. ASM & YOUTHSTAR

A tavalyi nagysikerű koncert után tér vissza a legendás francia hip-hop kollektíva, a CHINESE MAN! A saját nevükkel kiadót alapító formáció új lemeze, a SHIKANTAZA Marseille, Bombay, és a csapat titkos francia vidéki menedékében készült, és a Chinese Man gyökerekhez való visszatéréséről szól. Az új lemezzel a formáció egyszerre eleveníti fel az alapokat és mutat irányt a jövőre nézve.

Időpont: 2019. június 14. 20.00

Helyszín: MoMSport

JEGYVÁSÁRLÁS

CHICK COREA: THE SPANISH HEART BAND

Chick Corea 43 évvel a legendás My Spanish Heart album megjelenése után ismét flamenco- és latin ritmusok által fűtött zenészekkel veszi körbe magát budapesti koncertjén.
Amióta Chick Corea először játszott a spanyol flamenco gitáros legendával, Paco de Luciaval, elkötelezett rajongója a latin jazz zenének. Kezdve a modern-klasszikus “Spain” című szerzeményével, folytatva az első Return to Forever albummal, rajta a „Sometimes Ago / La Fiesta”.

Időpont: 2019. július 1. 20.00

Helyszín: Budapest Sportaréna

JEGYVÁSÁRLÁS

WOODSTOCK 50

Életöröm, béke, szabadság, szerelem, zene, Woodstock
50 éve, 1969. augusztus 15-én kezdődött a mindmáig legmeghatározóbb fesztivál, a WOODSTOCK. Hatalmas bulival ünnepeljük meg az ötven évvel ezelőtti virágos “forradalmat”.
Fellépnek: Jordán Adél, Gryllus Dorka, Ónodi Eszter, Simon Kornél, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya, Törőcsik Franciska, Trokán Nóra, meglepetés vendégek. Zene: Bonus Track Band

Időpont: 2019. augusztus 15. 18.00

Helyszín: Budapest Park

JEGYVÁSÁRLÁS