GYAKORI KÉRDÉSEK

Ha a jegyet jegyirodában vagy jegypénztárban vetted személyesen, akkor ugyanabban a jegyirodában tudod visszaváltani személyesen október 9-ig.

Ha a jegyet a jegy.hu által üzemeletett internetes felületen (jegy.hu és a getcloserconcerts.jegy.hu) vásároltad, akkor a jegy.hu már küldött ki emailt, amiben közvetlenül jelezhetd, hogy vissza szeretnéd váltani a jegyet. Ha ezt az emailt nem kaptad meg vag nem találod, akkor hívd a 06-1-266-0000 telefonszámot vagy küldj email-t az jegy@jegy.hu címre és az ügyfélszolgálat segít neked október 9-ig.

Ha a jegyet az Eventim internetes felületén vetted, akkor az Eventim már küldött ki emailt, amiben közvetlenül jelezhetd, hogy vissza szeretnéd váltani a jegyet. Ha ezt az emailt nem kaptad meg vag nem találod, akkor hívd a +36-30 505 0666 telefonszámot október 9-ig.

A megvásárolt jegyekről a vásárló adatainál megadott névre elektronikus számla készül, amelyet e-mailben küldünk ki. Amennyiben más névre, vagy cég számára szeretnél számlát kérni, jelöld be a “Más névre kérem a számlát” négyzetet és add meg a szükséges adatokat. Amennnyiben a vásárlási folyamat során elfelejtettél más névre számlát igényelni, írj az interticket@interticket.hu e-mail címre. Kérjük add meg a módosítani kívánt e-számla sorszámát és a számlázási adatokat.
A sikeres vásárlás után azonnal érkezik egy visszaigazolás a megadott email címre. Ha ezt a visszaigazolást 1 órán belül nem érkezik meg, akkor hívd a 266-0000 telefont vagy küldj email-t az jegy@jegy.hu címre.