GYAKORI KÉRDÉSEK

Az olyan koncertek esetében, amelynek az időpontja módosul a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §. (1) l) bekezdése értelmében a megvásárolt jegy nem váltható vissza.

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §. (1) l) bekezdése az elállási jogát, illetve felmondási jogát a vásárló nem gyakorolhatja, ha a rendezvényre szóló belépőjegy egy adott időpontra (adott napra, határnapra) szól. Ebben az esetben a szolgáltatónak nem áll módjában sem a belépőjegyet visszaváltani, sem a vásárlás értékét visszatéríteni, az előadás végleges elmaradásának kivételével.

A jegyvisszaváltás jogi helyzetével kapcsolatban a Fővárosi Törvényszék ítélete is ezt az álláspontot fogadta el jogszerűnek.

A 105.K.702.636/2021/8. ügyszámú ügyben a Fővárosi Törvényszék ítélete kimondta:
„[16] A bíróság a fentieket is figyelembe véve megállapította, hogy a felperes megalapozottan hivatkozott a Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés l) pontjára, amelynek helyes értelmezésével kétséget kizáróan megállapítható, hogy a teljesítési határnapot tartalmazó koncerthez, mint szabadidős tevékenységhez kapcsolódó szerződés esetében egyértelmű az elállási jog kizártsága. A perbeli, a megelőző eljárásban helytállóan rögzített releváns tényállás egyértelműen megfelelt e jogszabályhely diszpozíciójának, a felperes ezért jogszerűen járt el akkor, amikor – elállási jog hiányában – a közérdekű bejelentő részére a kifizetett jegyár ellenértékét nem fizette vissza.”

Tompos Kátya koncertjének utolsó időpontja a művésznő betegsége miatt módosult. Amint egészségi állapota engedi meg szeretné tartani a koncertet. Amint új információnk van jelezzük azt jegyvásárlóinknak.

Jan Garbarek koncertjének új időpontjáról megszületett a megállapodás, hamarosan értesítjük jegyvásárlóinkat.

A MazisMÓ GipsyMÓ koncert új időpontjáról jelenleg is folynak az egyeztetések, amint megvan a 2022-es időpont azonnal értesítjük jegyvásárlóinkat.

Madeleine Peyroux koncert új időpontja 2023. január 30.

A megvásárolt jegyekről a vásárló adatainál megadott névre elektronikus számla készül automatikusan, amelyet e-mailben küldünk ki. Amennyiben más névre, vagy cég számára szeretnél számlát kérni írj a hello@getcloserconcerts.com e-mail címre. Kérjük add meg a módosítani kívánt e-számla sorszámát és a számlázási adatokat.

A sikeres vásárlás után azonnal érkezik egy visszaigazolás a megadott email címre. Ha a visszaigazolást 1 órán belül nem érkezik meg, akkor küldj email-t az hello@getcloserconcerts.com címre.