QUINCY JONES 85

A LEGENDÁS ZENÉSZ-PRODUCER SZÜLETÉSNAPI KONCERTJE BUDAPESTEN

2018. JÚLIUS 16. PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA

Dee Dee Bridgewater
ének
Quincy Jones
Richard Bona
basszusgitár
Radics Gigi
ének
Andreas Varady
gitár
Alfredo Rodriguez
zongora
John Clayton
karmester
Budafoki Dohnányi Zenekar
Quincy Jones, aki Time Magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenésze és producere, idén 85 esztendős. Ebből az alkalomból két nagyszabású koncertet ad Európában, ahol életének és örökségének ünneplésére egy-egy felejthetetlen előadást mutat be egy zenekarral és néhány kedvenc tehetséges zenész barátjával.
A budapesti jubileumi koncerten itt lesz a hazánkban is jól ismert kameruni származású énekes, basszusgitáros Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, a világ egyik legelismertebb jazz-énekesnője, Alfredo Rodriguez kubai zongorista-virtuóz, a magyar származású, roma jazz-gitáros, immár világhírű Andreas Varady.
Quincy Jones a világ legjobb hangjai közé sorolta Radics Gigiét, akit 2012-ben személyesen hívott meg a Montreux-i Jazzfesztiválra fellépni. Most Budapesten ismét találkoznak. A koncert másik hazai fellépője a Budafoki Dohnányi Zenekar lesz.

ISMERD MEG A FELLÉPŐ MŰVÉSZEKET!

Quincy Jones

QUINCY JONES

Ismert és ismer mindenkit, aki az elmúlt hét évtizedben bármilyen módon alakította a világ kulturális és társadalmi arculatát. A névsor Aretha Franklintől, Pablo Picassotól kezdve Bonoig, Jack Nicholsonig, Steven Spielbergig, Miles Davisig és Barack Obamáig tart.

Tovább >>>

DEE DEE BRIDGEWATER

A háromszoros Grammy-díjas énekesnő jazz énekesként és musical színészként is a legmagasabbra jutott. Olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Max Roach, Stanley Clarke és Herbie Hancock.

Tovább >>>

Richard Bona

RICHARD BONA

A rajongói az „afrikai Stingnek” nevezik. A kritikusok nehezen találnak fogást Jaco Pastorious virtuozitását, George Benson stílusát és Joao Gilberto énekesi teljesítményét idéző, és mindezt az afrikai zenei hagyományokkal elegyítő zenéjén.

Tovább >>>

Radics Gigi

RADICS GIGI

Először a Megasztár 5-ben tűnt fel, majd a 2012-es Megasztár 6 győztese lett. Quincy Jones is felfigyelt rá, majd a világhírű Montreux Jazz Festival-ra meghívta énekelni. A világhírű producer a világ 5 legjobb hangja közé sorolta Gigiét.

Tovább >>>

ANDREAS VARADY

A zenész családban született magyar cigány származású gitáros hallás után tanulta a hangszeres játék alapjait. Tehetségére David Lyttle, ír jazz zenész figyelt fel. Az elmúlt években szinte minden rangos fesztiválra meghívást kapott.

Tovább >>>

ALFREDO RODRIGUEZ

A kubai származású jazz zongoristára 2006-ban a montreux-i Jazz Fesztiválon figyelt fel Quincy Jones. Mostanra Rodríguez egy globálisan elismert művész, aki dolgozott Wayne Shorterrel, Herbie Hancockkal és Richard Bonaval is.

Tovább >>>

JOHN CLAYTON

A basszusgitárosként, nagybőgősként, zeneszerzőként, producerként, tanárként is ismert alkotó, mint karmester mutatkozik be Quincy Jones budapesti jubileumi koncertjén.

Tovább >>>

BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR

Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy, Érdemes művész irányítása alatt rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben, az elmúlt években az ország egyik vezető együttesévé vált.

Tovább >>>

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!