MARC RIBOT

Időpont: 2019. május 17. 19.00
Helyszín: Budapest Music Center
Jegyár: 9.500 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
Marc Ribot tinédzser korában klasszikus gitárleckéket vett, különböző garázs zenekarokban gitározott. Majd punk zenekarokban játszott, 1984-től pedig John Lurie legendás zenekarának, a Lounge Lizards gitárosa lett. Mindeközben kiváló zenészek kérték, hogy tartson velük a zenélésben, így játszott többek között Jack McDuff, Wilson Pickett és Chuck Berry zenekarában is.
1985-ben Tom Waits Rain Dogs című ikonikus lemezén gitárjátékával egy új, őrült Amerikát mutatott meg a világnak és Waitsnek is. Azóta szinte sorba állnak érte a legnagyobb sztárok, így az elmúlt évtizedekben játszott Robert Plant, Elvis Costello, John Mellencamp, Diana Krall, Marianne Faithful, Laurie Anderson, McCoy Tyner, a Medeski, Martin & Wood, James Carter, Allen Ginsburg, Madeleine Peyroux és az utóbbi időkben Norah Jones, Jeff Bridges és Elton John mellett is.
Rendszeresen dolgozik a világhírű producerrel, T Bone Burnettel és a zeneszerző John Zornnal is. Mindezek mellet az elmúlt 35 évben több, mint 20 saját albuma jelent meg.
2019-ben szóló projektjével érkezik Budapestre.
Időpont: 2019. május 17. 19.00
Helyszín: Budapest Music Center
Jegyár: 9.500 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!