GETCLOSER JAZZ FEST 2018 – 1. NAP

NICHOLAS PAYTON

Vendégzenekar: Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio

nicholas payton
Időpont: 2018. április 6. 20.30
19.00 – Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio
20.30 – Nicholas Payton
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
8.800 Ft, 11.800 Ft, 13.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
Nicholas Payton, a világhírű trombitás pályája folyamatos változás, egyfajta zenei evolúció. Ha úgy érzi, hogy egy stílus már nem tűnik alkalmasnak arra, hogy kifejezze magát, akkor újat alkot. Művészete minden elképzelhető irányba és elképzelhetetlenül nyitott, legyen az klasszikus zene, avantgarde-funk, R & B vagy egyéb zenei impulzus.
A trombita mellett zongorázni Ellis Marsalisnál tanult, játszott Roy Haynes, Clark Terry, Ray Brown mellett. Már második saját albumával, a New Orleans-i zenei örökséghez visszanyúló Gumbo Nouveau-val 1995-ben, felhívta magára a figyelmet, három esztendő múlva pedig már Grammy-díjas lett Doc Cheathammal közös Stardust című lemezzel.
Új albumán, amivel Budapestre érkezik, az epikus és provokatív Afro-Caribbean Mixtape-n, a be-bopot, a swinget, a New Orleans-i örökséget, a soult, az R&B-t a hip-hopot és a különböző afrikai, közép-amerikai és karibi népzenei dialektusokat fűzi össze.
Időpont: 2018. április 6. 20.30
19.00 – Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio
20.30 – Nicholas Payton
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
8.800 Ft, 11.800 Ft, 13.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

PAWEL KACZMARCZYK AUDIOFEELING TRIO

Pawel Kaczmarczyk az egyik legfontosabb lengyel jazz zenész, fenomenális zongorista, zeneszerző, aki folyamatosan keresi a zene új kontextusát. Egyedülálló művészeti törekvések és innovatív kezdeményezések alkotója. Harmadik albuma, a “Complexity in Simplicity” című, amelyet a rangos ACT Music adott ki, megnyitotta számára a nemzetközi karrier lehetőségét. A felvételt az Év albumának, Pawelt pedig az Év zongoristájának választotta a neves lengyel szaklap, a Jazz Forum.
Számos világhírű művésszel dolgozott már együtt, olyanokkal többek között, mint Lee Konitz, Mino Cinelu, Hadrien Feraud, Eivind Aarset és Zbigniew Namyslowski.