GABY MORENO

ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON

gaby moreno
Időpont: 2018. május 24. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
5.800 Ft, 6.800 Ft, 7.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
A guatemalai származású multiinstrumentalista, szerző, énekes, Gaby Moreno zenei zsenialitására először 2007-ban figyeltek fel, mikor első és eddig egyetlen latin-amerikai előadóként megnyerte a rangos amerikai John Lennon Dalszerző versenyt. A középiskolai tanulmányai óta Los Angeles-ben élő Moreno hangját és tehetségét egyenesen Norah Joneshoz és Tori Amoshoz hasonlították.
2009-ben az Oscar-díjas The Cove című dokumentumfilmben énekelte Charlie Chaplin szerzeményét, a Smile-t, majd a következő évben már Emmy-díjra jelölték az NBC egyik televíziós sorozatához írt daláért. Ugyanebben az évben ő lett az év legjobb latin-amerikai független művésze. Gaby Moreno olyan zenészekkel dolgozott és lépett fel, mint Tracy Chapman, a Punch Brothers, a Buena Vista Social Club, a Calexio, Bono, Andrea Boccelli, Bob Geldof, Hugh Laurie és Angelique Kidjo. 2013-ban nyerte el a latin Grammy-díjat a legjobb fiatal művész kategóriában.
Gaby Moreno zenéjében egyaránt jelen van a latin-amerikai hagyomány, a mariachitól a bosa nován át a latin popig, valamint az észak-amerikai zenei örökség a blues, a jazz, a R&B és a soul. Ez a finom szövésű zenei minta és a kliséktől mentes dalszövegek a teszik összetéveszthetetlenné Moreno személyes és érzékeny, spanyol és angol nyelvű dalait, amit eddig öt album dokumentál. 2015-ös albumát meg, az „Év legjobb latin lemeze” kategóriában Grammy-díjra jelölték, a 13, többségében Moreno szerzeményt, szalagra rögzítve, vintage mikrofonokkal, számítógépes utómunkák nélkül, szinte egyszerre játszottak fel. A világkörüli turné koncertjeinek gerincét természetesen az új dalok adják.
Időpont: 2018. május 24. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
5.800 Ft, 6.800 Ft, 7.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!