ROMENGO EST A MENDELSSOHN KAMARAZENEKARRAL

FELLÉPŐK:

ROMENGO Együttes
MENDELSSOHN Kamarazenekar

Időpont: 2018. szeptember 25. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyárak:
2.800 Ft, 3.400 Ft, 4.200 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
A Mendelssohn Kamarazenekar 1985 óta a legkiválóbb hazai és külföldi szólistákkal, karmesterekkel lépett fel együtt. Közös produkciót mutattak be a Győri Balettel, s számos oratorikus művet adtak elő magyar illetve külföldi koncertkórusokkal. Több turnén vettek részt Európa szinte minden országában, valamint Észak-, Közép- és Dél-amerikában, a világ nagy koncerttermeiben álltak színpadra.
Az együttes nyitottságára jellemző, hogy gyakran lép fel jazz-muzsikusokkal, illetve a könnyűzenei élet kiválóságaival is, így többször koncerteztek már Jacques Loussier és a Play Bach trio, Joe Muranyi, Bobby McFerrin, Roby Lakatos, Mark O’Connor, Snétberger Ferenc, Tátrai Tibor, Romengo Együttes valamint Fred Hersch közreműködésével.
A Romengo a hazai roma folk egyik legrangosabb, magyarországi oláhcigány zenét játszó együttese. A tagok nagy része ezt a muzsikát anyanyelveként sajátította el. Így hagyományos alapokon, a létező cigány népdalok mellett saját számokkal és hangzásvilággal érkezik a magyarországi színpadokra a zenekar, azok után, hogy 2004 óta Európa számos országába igyekezett Magyarország jó hírét vinni. A Kétháné és Nagyecsed-Budapest albumuk is a World Music Charts Europe világzenei toplista, top 10-es listáján szerepelt.
Időpont: 2018. szeptember 25. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyárak:
2.800 Ft, 3.400 Ft, 4.200 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!