SUZANNE VEGA

Időpont: 2018. november 11. 20.00
Helyszín: MoMSport
Jegyár: 
7.900 Ft, 8.900 Ft, 10.900 Ft, 13.900 Ft, 15.900 Ft
[fusion_tickera] [/fusion_tickera]
Suzanne Vega generációjának egyik legelismertebb, legbrilliánsabb dalírója. Az 1980-as évek elején, Greenwich Village klubjaiban, egyszál gitárral kezdte dalait énekelni az épp kibontakozó neo-folk hullám idején. 33 évvel ezelőtt debütált első önálló albumával, melyért egyből 7 Grammy-díjra jelölték, és melyből világszerte több, mint 7 millió példányt adtak el. Suzanne azóta is folyamatosan turnézik és a világ összes híres koncerttermében teltházas koncerteket ad.
Suzanne Vega számos művészeti ágban otthonos. Dokumentumfilm készült róla, költeményei, novellái által is ismert, őt tartják az „MP3 anyjának”, mert dalain végezték el a fájlformátum legfontosabb tesztjeit. Suzanne Vega mégis a dalaiban teljesedett ki igazán.
Már 11 évesen gitározott, tinédzserként írta meg első saját dalait. Leginkább Bob Dylan, Leonard Cohen költészete vonzotta és jelentett számára ihletet, valamint Woody Guthrie, Pete Seeger, Judy Collins, Joan Baez dalai voltak rá nagy hatással.
1987-ben megjelenő Solitude Standing című lemeze, rajta olyan varázslatos dalokkal, mint a „Tom’s diner”, a „Luka” vagy a címadó szerzemény. Változatos, gazdag, kreatív és költői kompozíciók gyűjteménye ez a lemez, amivel Suzanne Vega beírta magát a popzene XX. századi történetébe. Három Grammy-díj jelölést kapott, a Rolling Stone magazin a nyolcvanas évek “100 legjobb hangfelvételei” közé sorolta. “Luka” című dal kitörölhetetlenül beépült a kulturális köznyelvbe, ez talán az egyetlen slágerlistás szerzemény, amelyet valaha is egy bántalmazott gyerek szemszögéből írtak.

Suzanne Vega az elmúlt évtizedekben is aktív. Összesen öt Grammy jelölése volt, dalszövegeit, verseit, novelláit, riportjait, esszéit tartalmazó „The Passionate Eye” című gyűjteményes kötetét, angol és spanyol nyelven egyaránt kiadták. 2011-ben Vega egy egyszemélyes színházi darabot rendezett, amelynek forgatókönyvét Duncan Sheikel közösen írták, a regényíró Carson McCullers életéről.

By Arrangement with Solo

Időpont: 2018. november 11. 20.00
Helyszín: MoMSport
Jegyár: 
7.900 Ft, 8.900 Ft, 10.900 Ft, 13.900 Ft, 15.900 Ft
[fusion_tickera] [/fusion_tickera]

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!