SON DEL NENE

THE SONS OF BUENA VISTA SOCIAL CLUB

son del nene
Időpont: 2018. június 28. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
5.800 Ft, 6.800 Ft, 7.800 Ft
MINDEN JEGY ELKELT
A kubai zene újrafelfedezésében kimagasló szerepe volt Wim Wendersnek, akik a Buena Vista Social Club megtalálásával, ismét népszerűvé tették a szigetország zenéjét. Wenders a 1999-es Buena Vista Social Clubot követően 2004-ben elkészítette a „Música Cubana – The Sons of Buena Vista” című filmjét, amelyben már a „fiúk” és az „unokák” generációját láthattuk.
Pedro Lugo “El Nene” Martínez vezető szerepet játszott ebben a moziban. Zenei pályafutását a nyolcvanas években a Conjunto Chapotinban kezdte, majd legendás ütőhangszeres, „Tata” Güines, afro-cuban jazz formációjához csatlakozott. Alapítója és éveken át énekese volt a Latin Grammy-díjas latin-jazz együttesnek, a Los Jovenes del Sonnak. 2006 óta vezetője saját szeptettjének, a Son del Nenének.
“El Nene” méltó utóda a nagy generációnak, akik közül például Omara Portuondoval és Ibrahim Ferrerrel turnézott is. Jellegzetes sapkájában olyan, mintha Ibrahim Ferrer fiatalabb változatát látnánk a színpadon. Igazi sonero mayor, nemcsak a megjelenésében hasonlít a legendára, hanem hangjában, tehetségében is. Megtanulta a “régi úriemberektől”, hogy énekelje hitelesen és meggyőzően, a kubai zene legnépszerűbb műfaját. Énekhangja egyszerre erőteljes, melankolikus, érzékeny és vitális. Előadása is éppen ilyen sokoldalú és izgalmas.
A kubai zenekar európai turnéján Budapesten is fellép. A közönség biztos lehet abban, hogy a Son del Nene koncertjein minden láb megmozdul, tényleg senki nem tud ellenállni zenéjüknek.
Időpont: 2018. június 28. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
5.800 Ft, 6.800 Ft, 7.800 Ft
MINDEN JEGY ELKELT

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!