KÁRPÁTI DÓDI PRIVÁTI PROJEKT

INTERNATIONAL JAZZ DAY 2017

A Quimby rockzenekar trombitásaként és trollhangú énekeseként ismert Kárpáti Dódi és gyerekkori barátja, a nemzetközi hírű basszusgitáros Vasvári Pál 2015-ben alapították meg kortárs-dzsessz zenekarukat, melynek sajátos programzenéjében Kárpáti Dódi szimbolikus monológjai is megjelennek.

Vasvári Pál halála után fia, Vasvári Márton vette át a basszusgitárt, miközben az elektronikát és a hangszerelést továbbra is folytatja.

A formáció illusztris tagja a jazz legendás alakja, Kőszegi Imre dobos is.

A zene atmoszférájába Szaniszló Richárd – aki közel húsz éve van jelen a hazai jazzéletben – egy pszichedelikus hangszeren, a MalletKat-on és vibrafonon fest hangszíneket.

“A progresszív jazz egy jó adag free jazz ízesítést is kap, amit Dódi beszéde is tovább erősít. … Mindeközben a zenei kreativitás és a hangszeres tudás továbbra is ott van mögöttük, nem véletlenül gyűjtött maga köré ilyen zenészeket. Érdekes kontrasztot ad a dob és a billentyű alapvető visszafogottsága, és például a trombita teljes szabadsága és szárnyalása, mintha két teljesen külön világ építkezne egymásra.”
Horváth László, JazzMa.hu

Időpont: 2017. április 30.  20 óra

Helyszín: Spinoza Színház (VII. Dob utca 15.)

Jegyár: a koncert ingyenes, de regisztrációs jegyet kell foglalni

MINDEN JEGY ELKELT