KARDOS NÉGYES

INTERNATIONAL JAZZ DAY 2017

“A 2000-es évek elején aktív és a 2010-es évek hallgatása után most április 30-án a Lámpásban, vadonatúj felállásban újra debütáló KARDOS NÉGYES a más zenekarokban (Pl: Butterfly Effect, Pankastic, Hagesher, TriòM, Freedom Café) és irodalmi esteken főleg kísérőzenészként vagy beugrò gitárosként közreműködő, zenei sokoldalúsàgáròl ismert filmszemle díjas zeneszerző/gitáros/zenetanár Kardos Dani saját zenei elképzeléseit megvalósító formáció.

Kreativitás és műfaji sokszínűség jellemzi zenéjüket, amelyben az érzelmes dallamvilág igényesen párosul a jazzre jellemző játékossággal, kísérletezéssel. Repertoárjukban találunk a filmzenék hangulatát idéző darabokat is, de alapvetően jazz-es felfogású, jellemzően páratlan ritmusú, mollos kompozíciókban erős népzenei-, elsősorban balkàni, közel-keleti és klezmer, valamint indiai és flamenco-zenei hatások is érződnek.

A zeneszerző több mint 20 lemezen működött közre, de eddigi egyetlen saját nevén megjelent lemezét, a 33. születésnapja alkalmából készült, az egykori Sirályban rögzített koncertlemezt az EMI-Hunnia jelentette meg 2009 végén. A zenekar élő fellépésein gyakran vendégzenészek egészítették ki az alap quartet felállást. Az évek során olyan nevek társultak a zenekarhoz,mint Dresch Dudás Mihály, Kovács Ferenc Öcsi, Vázsonyi Jànos, Ágoston Béla, Deseő Balàzs, David Yengibarian, Szalòki Ági és Váczi Eszter.

Időpont: 2017. április 30.  20 óra

Helyszín: Lámpás (VII. Dob utca 15.)

Jegyár: a koncert ingyenes, de regisztrációs jegyet kell foglalni

REGISZTRÁCIÓS JEGY FOGLALÁSA