HAROLD LÓPEZ-NUSSA TRIO
UN DÍA CUALQUIERA
Időpont: 2019. május 25. 20.00
Helyszín: Budapest Music Center
Jegyár: 4.900 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
UN DÍA CUALQUIERA (Just Another Day) címmel jelent meg a kubai zongoraművész, HAROLD LÓPEZ-NUSSA második lemeze 2018 nyarán a világhírű Mack Avenue Recordsnál, mely felvétel rengeteg erőt és zenei innovációt képvisel. A saját történetét meséli el drámával, szívből jövő érzelmekkel és természetesen tökéletes zenei készséggel.
López-Nussa igazi havannai zenész családba született 1983-ban. Budapestre a már évek óta összeszokott triójával érkezik, melyben öccse, Ruy Adrián López-Nussa dobokon és Gaston Joya bőgőn kíséri. “Ők a legközelebbi barátaim és a generációm legnagyobb kubai zenészei. Sokat játszottunk együtt az az elmúlt évek során. Amikor együtt játszunk, mindig történik valami különleges, kényelemben és szabadnak érzem magam mellettük, mert tudják hogyan működik a zeném, hova tartok, még mielőtt odaérnék.”
Harold López-Nussa zenéje a kubai zene teljes spektrumát és gazdagságát összefogja, kombinálja a klasszikus, népi elemeket és a jazzt. Huszonkét évesen, 2005-ben megnyerte a Montreux Jazz Fesztivál zongoraversenyét. A Ninety Miles című albumon David Sánchez, Christian Scott és Stefon Harris oldalán játszott, majd három évet töltött a Buena Vista Social Club legendás dívája, Omara Portuondo zenekarában.
Időpont: 2019. május 25. 20.00
Helyszín: Budapest Music Center
Jegyár: 4.900 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!