HAJDU KLÁRA
QUARTET

2022.03.03.

CSÜTÖRTÖK_19.00_MoMKult

Hajdu Klára Quartet
José James >>

Jegyár | 4.900 Ft | 7.900 Ft | 12.900 Ft | 14.900 Ft | 16.900 Ft

Hajdu Klára a hazai jazzélet egyik kiemelkedő énekes-dalszerzője, tanára. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű, Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Groupban Winand Gábor mellett.

2008-ban megalapította saját quartetjét, mellyel mostanra három, a szakma és a közönség által is nagyra értékelt lemezük jelent meg. A 2013-ban napvilágot látott, “Come with me” Klára és zenésztársai saját szerzeményei mellett, kortárs magyar szerzők kompozícióit, illetve jazz standard és népdal feldolgozást is tartalmaz, a 2015-ben megjelent, “Plays Standards Dedicated to Chet Baker” című lemez pedig tisztelgés a legendás jazztrombitás és énekes előtt. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. Az albumot 2017 elején “Az év hazai jazz albuma” kategóriában Fonogram-díjra jelölték.

2019-ben Cseke Gábor váltotta fel Oláh Krisztiánt a zongorista szerepében, a ritmusszekcióban pedig továbbra is Soós Márton bőgős, a zenekar alapító tagja foglal helyet és 2020 óta a fiatal tehetség, Richter Ambrus dobol.

Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen a “You’re Gonna Rise” című szerzeményét, melyet párjával, Szakonyi Milánnal hangszerelt, “A Dal2019” című televíziós műsor szakmai zsűrije beválogatta a legjobb harminc közé.

A quartet “Journey” című albumát 2020-ban rögzítette, és azonnal Fonogram-jelölést kapott. Hajdu Klára pedig a jazzma.hu közönségszavazásán, valamint a MagyarJazz.hu szerkesztői szavazásán is elnyerte “Az év énekesnője” címet.

Jelenleg legújabb “Fúvom az énekem” című magyar népdalok jazz feldolgozásait tartalmazó lemezükön dolgoznak, ami idén ősszel jelenik meg Borbély Mihály közreműködésével

Videó lejátszása