GETCLOSER JAZZ FEST 2018 – 3. NAP

LIZZ WRIGHT

Vendégzenekar: Kuba Wiecek Trio

lizz wright
Időpont: 2018. április 8.
19.00 – Kuba Wiecek Trio
20.30 – Lizz Wright
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
8.800 Ft, 11.800 Ft, 13.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
Lizz Wrightot pályája elején a kritika, mint a neo-soul új csillagát mutatta be, ma pedig már a generációjának legelismertebb jazz énekesnőjeként és zeneszerzőjeként tisztelik. Kevés olyan előadó van jelenleg a világon, aki úgy képes szintetizálni különböző stílusokat – az R&B-t, a jazz-t, a bluest, a popot és a gospelt – hogy közben megőrzi saját egyéniségét.
A kortárs jazz egyik legjobb énekesnője első budapesti fellépésén elsősorban új albumának, a Grace dalait mutatja be. A lemez a változatos georgiai zenei hagyományok, történetek és inspirációk lenyomata, amelyek Wright pályafutását alapvetően meghatározták. 80 dalból választották ki a lemezen hallható 10 felvételt. Wright letisztult és személyes előadásában szólalnak meg, Ray Charles, Allen Toussaint, Nina Simone, Sister Rosetta Tharper, k.d. lang, Bob Dylan, Frank Perkins vagy Mitchell Parish új dimenzióba emelt szerzeményei.
Időpont: 2018. április 8.
19.00 – Kuba Wiecek Trio
20.30 – Lizz Wright
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 
8.800 Ft, 11.800 Ft, 13.800 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS

KUBA WIĘCEK  TRIO

A 23 éves szaxofonos Kuba Wieceket a lengyel jazz élet legnagyobb feltörekvő csillagként jelentették be 2017-ben. Az “Another Raindrop” című debütáló albuma Michal Baranskival (bőgő) és Lukasz Zytaval (dobok) a rangos Polish Jazz sorozat részeként jelent meg, mely sorozat minden idők legjobb jazz albumait mutatja be. Nem csak ő az első, akinek a debütáló albuma ennek a sorozatnak a részeként jelent meg, hanem minden idők legfiatalabb zenésze is a sorozat történetében.

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!