GETCLOSER JAZZ FEST 2017 – 2. NAP

RON CARTER & RICHARD GALLIANO

HAZAI FELLÉPŐ: VASVÁRI STRING TRIO

Ron Carter

nagybőgő

Richard Galliano

tangóharmonika

A tangóharmonikának nincs még egy ennyire elkötelezett és elismert művésze, mint az olasz származású francia, Richard Galliano. És kevesen képviselik Ron Carternél autentikusabban az egyetemes jazztörténetet, és aligha múlható felül, hogy összesen két és félezer lemezen hallhatjuk bőgőjátékát. Olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Tommy Flanagan, Gil Evans, Lena Horne, Bill Evans, B.B. King, Dexter Gordon, Wes Montgomery, Bobby Timmons, Eric Dolphy, Cannonball Adderley. Miles Davis együttesének 5 évig volt tagja, azóta pedig Archie Shepp, Herbie Hancock, Antonio Carlos Jobim és mások kedvenc bőgőse.

Galliano és Carter 27 évvel ezelőtt hoztak létre először közös produkciót: Panamanhattan című, Párizsban rögzített duó-albumuk óriási siker lett, kifinomultságának, eleganciájának és választékosságának köszönhetően. A példátlanul sikeres duó most újra a New York-hoz és Párizshoz kötődő első lemezük repertoárjára alapozza műsora nagy részét.

Időpont: 2017. március 25.

Fellépők:

19.00 Vasvári String Trio

20.30 Ron Carter & Richard Galliano

Helyszín: MoMKult

Jegyárak: 10.200 Ft, 12.200 Ft, 14.200 Ft

Vasvári Pál

VASVÁRI STRING TRIÓ

A 2001-ben Vasvári Pál által alapított String Trio az évtized sikeres magyar formációja volt, ilyen összeállítású együttesként Magyarországon úttörőnek számítanak. Első lemezük (Azur) magával ragadó és érzelmektől fűtött zeneanyagát Vasvári a Cote D’Azur-on komponálta, innen ered a cím. Közel négyezer hordozót adtak el belőle, ezzel ez lett évtized legsikeresebb lemeze. Az alapító halála után fia, Vasvári Márton viszi tovább az együttest.

A fiatal basszusgitáros együtt dolgozhatott többek közt Dennis Chambersszel, Dean Brownnal, Andy Narrell-el, Paco Seryvel, Bernard Maselivel és Szakcsi Lakatos Bélával. A gitáros Birta Miklós olyan muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Mike Stern, Paco Sery, Mike Manieri, Eric Marienthal, Bill Evans, Gary Willis, Jeff Andrews és a Walk Away zenekar. Frankie Látó évekig élt Franciaországban, a legendás Didier Lockwood tanítványa volt, legutóbb a Mike Stern-Didier Lockwood Band vendégszólistája lehetett. Olyan nagyságokkal zenélhetett együtt, mint Steve Smith, Tom Kennedy, Dave Samuels vagy Sam Rivers.

Vasvári Márton – basszusgitár | Birta Miklós – gitár | Frankie Látó – hegedű