BEN WILLIAMS
AND THE SOUND EFFECT
Időpont: 2019. december 2. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 4.900 Ft, 6.900 Ft, 8.900 Ft
[fusion_tickera] [/fusion_tickera]
A fiatal jazzgeneráció egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, a Washington D.C.-ben született Ben Williams saját együttese élén érkezik újra Magyarországra. Zenekarában ismét olyan élvonalbeli amerikai sztárjelöltek szerepelnek, mint Marcus Strickland, Alex Wintz és John Davis.
Pályájának óriási kezdőlökést adott, hogy megnyerte a legnagyobb hírű versenyt, a Monk Intézet által szervezetett 8 évvel ezelőtt, ekkor már ugyanis nem csak tehetséges bőgősként tekintettek rá, hanem a díjjal beteljesíthette életet első zenekarvezetői lemezét is, amin a basszusgitár mellett szerzőként is brillírozik.
Már első lemeze is igen jó visszhangban részesült a szaksajtó részéről, és felkérései száma is egyre gyarapodott: bekerült Pat Metheny Unity nevű zenekarába. Az együttes új lemezének hála 2012-ben Williams is megkapta első Grammy-díját – nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy számítani lehet a folytatásra. Harminc éves korára Ben Williamst Methenyn kívül olyan híres zenekarvezetők hívták meg, mint Herbie Hancock, Wynton Marsalis, George Benson, Terence Blanchard, Roy Hargrove és Benny Golson. 2013-ban pedig ő lett a Downbeat folyóirat kritikusi szavazásán a legtehetségesebb bőgős.
Időpont: 2019. december 2. 20.00
Helyszín: MoMKult
Jegyár: 4.900 Ft, 6.900 Ft, 8.900 Ft
[fusion_tickera] [/fusion_tickera]

OSZD MEG BARÁTAIDDAL!