CHICK COREA TRILOGY

CHICK COREA, EDDIE GOMEZ & BRIAN BLADE

Brian Blade

dob

Chick Corea

zongora

Eddie Gomez

nagybőgő

Chick Corea egy igazi zenész ikon, egy élő legenda. A 22 Grammy-díjjal rendelkező billentyűs, zeneszerző és zenekarvezető 63 jelöléssel a negyedik legtöbbször jelölt művész Grammy történetében. Otthonosan mozog különböző zenei stílusokban, legyen az akár avant-garde, bebop, jazz-rock fúzió, vagy gyermekdalok. A kamara- és szimfonikus művek is ismerős terep számára. A ’60-as évek végén és a ’70-es évek elején Miles Davis zenekaraiban alapozta meg tudását és karrierjét. Játszik akusztikus zongorán, szintetizátoron, szólóban, vagy különböző zenekarok vezetőjeként, tagjaként. Munkája és tudása elismeréseként csak ebben az évtizedben háromszor választották meg az év művészének.

Ezen a különleges koncerten Corea megosztja a színpadot a legendás és a kétszeres Grammy-díjas bőgőssel, Eddie Gomez-zel, aki olyan lenyűgöző a jazz óriásokkal zenélt együtt, mint Miles Davis, Dizzy Gillespie, Bill Evans, Gerry Mulligan, és Benny Goodman. Eddie egyedi hangzása és stílusa számos Grammy-díjas, valamint több száz, a világot átívelő jazz, klasszikus, latin jazz, rhythm & blues és a kortárs zenei felvételen hallható.

A trió harmadik tagja az örökifjú és sokoldalú veterán, Brian Blade, aki széles körben elismert a jazz világában, mint dobos és zeneszerző. Olyan csillagoknak adta a ritmust, mint Daniel Lanois, Joni Mitchell, Bob Dylan, Wayne Shorter, Seal, Bill Frisell és Emmylou Harris.

Időpont: 2017. május 2. 20.00

Helyszín: MoMSport

Jegyárak: 

9.900 Ft, 12.900 Ft, 15.900 Ft, 17.900